Рома измъкна победа с 3:1 над Верона под дъжда на "Бентегоди" в среща от 14-ия кръг на италианското футболно първенство.

Столичани записаха пети успех в последните си шест мача в калчото и се изкачиха на четвъртото място с 28 точки, на 9 точки зад лидера Интер.

Момчетата на Иван Юрич пък прекъснаха серия от две поредни домакински победи и с актив от 18 точки заемат деветата позиция.

Гостите поведоха в 17-ата минута, когато Лоренцо Пелегрини изведе Джъстин Клуиверт в ляво в наказателното поле и холандецът от малък ъгъл преодоля Марко Силвестри.

Верона отвърна незабавно и в 21-ата минута Матия Дзакани центрира от ляво към далечната греда и оставеният непокрит капитан Давиде Фараони с глава от 2-3 метра направи 1:1.

Домакините продължиха да доминират, но Адмир Рахмани удари греда след удар в глава в 35-ата минута, а малко по-късно Фараони отново прати топката в мрежата на Рома, но попадението беше отменено заради засада по-рано в атаката на Дарко Лазович.

Между двете ситуации авторът на първия гол в мача Клуиверт напусна принудително заради контузия, заменен от Диего Пероти.

В края на първото полувреме Рома отново поведе. Корай Гюнтер задържа Един Джеко в наказателното поле и главният арбитър Марко Гуида отсъди дузпа. Резервата Пероти вкара хладнокръвно от бялата точка за 2:1 за столичани.

След почивката домакините владееха изцяло инициативата, но натискът им не донесе успех.


Във втората минута на добавеното време при контраатака комбинация между резервите Пероти и Хенрих Мхитарян завърши с точен удар на арменеца от 7-8 метра за крайното 3:1.