Световният шампион по снукър за 2005 година Шон Мърфи се класира на осминафиналите на втория по сила турнир в календара UK Championship след победа с 6-4 над Джак Лисовски.

Лисовски спечели първата партия без големи точкови серии, а малко по-късно Мърфи измъкна тактическия втори фрейм след няколко визити край зеленото сукно.

Действащият победител на България Оупън рязко вдигна оборотите и в следващите две партии наниза два прекрасни халф-сенчъри брейка от 81 и 93 точки, за да се оттегли на интервала с два фрейма преднината.

След паузата Мърфи изригна с нов солиден халф-сенчъри брейк, този път от 99 пункта. Джак заигра малко по-освободено и успя да измъкне фрейма с 63-52 точки.

Нов добър брейк на Мърфи, този път от 52 точки го доближи само на една партия от победата, но Лисовски не се предаде. Той наложи волята си в осмата партия, редувайки удари с дясна и лява ръка. После наниза брейк от 86 точки и се доближи само на партия от противника си.

По-младият от двамата англичани взе крехка преднина о в следващия фрейм, но изигра слаб сейфти шот. Мърфи буквално закова трудната червена топка за горния десен джоб и построи прекрасна серия от 62 точки, която му бе напълно достатъчна.

В същото време Марко Фу победи атрактивния тайландец Дечават Пумжанг с 6-3 части в мач без големи точкови серии.