Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан даде интервю пред вестник "Лондон Ивнинг Стандарт", в което признава за страховете си, за това как гледа на снукъра в наши дни и защо няма как да поддържа темпото на по-младите си противници.

"Зная, че е възможно да изравня рекорда на Хендри от 7 световни титли, но нека бъдем реалисти - това ще стане трудно, когато играя на 8-9 турнира през сезона. Стюърт Бингъм например изигра 125 мача, а аз - 25. Не съм в толкова добра форма", започна Рони.

"За да постигна добра форма, трябва да играя много повече, но вече не съм готов да живея този живот. Не искам да съм като героя на Джордж Клуни във филма Up In The Air. Не ме разбирайте погрешно. Те направиха страхотно нещо в снукъра и ако бях по-млад, без приятелка и деца, щях да играя на всеки турнир."

"Когато бях по-млад исках само едно нещо - да побеждавам, да побеждавам и пак да побеждавам. Но вече спрях да съм толкова алчен. Просто се опитвам да се наслаждавам на играта, да бъда около масата и да постигна някоя друга победа. Правя това от 32 години и ще ми е трудно, ако не играя, при всички спадове и върхове, които изживях. Дори да не побеждавам, аз ще продължавам да играя, ако това ми носи наслада."

"Преди мач изпитвам страхове - мисля си, че не мога да изляза там и че ще искам да се прибера, но 10 минути по-късно не искам да съм на друго място. Преди се случваше да съм толкова уплашен преди да изляза за мач. Сега излизам за битка и съм по-малко страхлив."

"Никога не празнувам рождените си дни. Това са едни от най-лошите дни, които съм имал. Все още искам да печеля, но зная, че няма как да поддържам постоянно високите стандарти. Не искам да се побъркам, ако не играя добре. Трябва да си търпелив и да чакаш своя ред", завърши Ракетата.