През новата седмица започват 1/4-финалните сблъсъци в Шампионска лига. От финансова гледна точка най-голяма дупка зее в битката между Барселона и Рома. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова по Bloomberg TV Bulgaria.

"Каталунците са единственият отбор, който струва над един милиард евро", заяви гостът, позовавайки се на данни от авторитетния сайт Тransfermarkt. "Съставът на "вълците" е оценен на почти три пъти по-малко – 388,9 млн. евро. От осемте 1/4-финалиста единствено Севиля (278 млн. евро) е по-евтин от Рома. Съперникът на испанците Байерн Мюнхен пък струва 642,5 млн. евро. В тези сблъсъци баварците и Барселона са абсолютни фаворити, но не само заради по-скъпите си футболисти, а заради класата и традициите им Шампионска лига", обясни Коларов.

Останалите две двойки противопоставят миналогодишните финалисти Ювентус – Реал Мадрид и Ливърпул – Манчестър Сити. При техните отбори финансовата разлика не е толкова голяма, като "бианконерите" ще се опитат да детронират "белия балет" и да отмъстят за загубата с 1:4 в Кардиф лятото. "В последните четири години Юве е единственият отбор, който успя да отстрани Реал в Шампионска лига. Това се случи на 1/2-финалите през 2015 г. с победа 2:1 в Торино и равенство 1:1 на "Сантяго Бернабеу". В останалите три сезона мадридчани неизменно триумфираха", припомни Коларов.

Интересното е, че сред участниците на световното първенство също няма отбор, който да струва над един милиард евро, което прави състава на Барса №1 на планетата от финансова гледна точка. "На върха при националните отбори е Франция, следват Испания и настоящия шампион Германия", завърши гостът. 

Вижте тук видео с целия разговор!