Още по темата

 

Манчестър Сити има най-скъпият стартов състав от шампионите в Топ 5 на европейските първенства. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Изследването е на швейцарската обсерватория CIES, която изчислява цената на футболистите според представянето им, срокът на договорите, възрастта и др.

"Средната трансферна стойност на един титуляр на Сити е 62,9 милиона евро. На "Етихад" имат седем ключови футболисти, които са оценени на над 100 млн. евро. На второ място се нарежда Барселона, следват ПСЖ, Ювентус, който е на точка от седма поред титла и Байерн Мюнхен", заяви гостът.

Коларов обърна повече внимание на германския първенец, защото на "Алианц Арена" има интересен казус.

"Един титулярен играч на баварците е оценен на 25,4 млн. евро, което е нищожна сума в днешни дни. Това е така заради напредналата възраст и изтичащите договори на част от титулярите. В общата класация Байерн е чак на 13-та позиция. В Топ 10 има пет клуба от английската Висша лига, което е икономически най-могъщото първенство", допълни гостът.  

Вижте тук видео с целия разговор!