Големият мач за титлата в Световния боксов съвет (WBC) между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри наближава. Двамата вчера едва не се сбиха на последната пресконференция, а днес е ред за кантара. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Сблъсъкът в Лос Анджелис ще се състои в ранните часове на неделя, като за боксьорите са предвидени големи хонорари. "Първоначалното беше обявено, че двамата ще вземат еднакви суми. Но по неофициална информация наградният фонд за Уайлдър е 14 млн. долара без полагащата му се част от пей пър вю продажбите", обясни гостът.

Той каза още, че Фюри сам е обявил колко ще прибере от мача. "10 млн. долара. Той разкри сумата, защото обеща да я дари на бедните и да построи домове за бездомните. Шапки долу пред Циганския барон, ако наистина го направи", заяви Коларов.

Той добави още, че двамата боксьори не познават вкуса на загубата и победителят най-вероятно ще се изправи срещу Антъни Джошуа в обединяващ мач за титлите в тежка категория. "Последният абсолютен шампион в бокса е Ленъкс Люис през 2002 г."   

Вижте тук видео с целия разговор. В него ще разберете защо развръзката на мача засяга и Кубрат Пулев!