Кевин-Принс Боатенг изненадващо премина от Сасуоло в Барселона под наем срещу 2 млн. евро. Този трансфер шокира света, но в него има логика, защото бившият футболист на Милан ще бъде използван за "запълване на дупки". Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той каза, че това далеч не е първата и последна изненадваща сделка през януари. "Един от любимите ми случаи, е този на Кевин Кийгън, за който съм чел, разбира се. През 80-те години на миналия век той е сред най-големите звезди и два пъти печели Златната топка. Определян е за поп звезда, посланик и т.н. Играе за Хамбургер, но изведнъж от Саутхямптън свикват извънредна пресконференция. Кийгън е забелязан на летището, но никой не се замисля, че ще заиграе за "светците". Всички смятат, че е там за реклама. Но когато се явява на пресконференцията, журналистите изпадат в шок. И малкото репортери, имали находчивостта да отидат на събитието на неголям клуб, получават двойни и тройни хонорари, тъй като на следващия ден новината е на челните страници в медиите, в които работят", разказа Коларов.

Друга интересна история е с френския защитник Жулиен Фубер, който през зимата на 2009 г. смени Уест Хям с Реал Мадрид. "Сделката беше за 1,5 млн. евро за наем с откупна клауза от 15 млн. евро, която впоследствие не беше активирана. 50 души бяха на официалното му представяне. Фубер изигра едва 54 минути, всички като резерва. Т.е., струвал е на "кралския клуб" по 28 хил. евро на минута. Най-запомнящият му се момент, е когато заспа на скамейката в мач срещу Виляреал", каза още гостът.

Сред изненадващите януарски трансфери не липсват и такива в посока Китай. Не едно и две големи имена избраха азиатската държава, поблазнени от големите заплати. Повече за тях можете да научите във видеото тук