Васил Божков официално пое властта в Левски. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Нашият сайт обяви новината още на 12 ноември миналата година. Вчера официално беше съобщено, че Васил Божков поема управлението на клуба. Той е бил поканен от Спас Русев още преди 2 години, но отказал. На 6 март ще има заседание на Надзорния съвет и тогава ще се разберат още неща. Ще има ли спортен директор, какви ще са плановете на новото ръководство? Изпълнителният директор Павел Колев обяви, че дълговете на клуба са на 30 млн. лв. За първи път някой обяви сумата официално, но тя не е изненада за никого", заяви гостът.

После темата на разговор премина към НБА. "Forbes публикува Топ 10 на най-високоплатените играчи в НБА. В сумите влизат заплатите на играчите от клубовете им, така и приходите от спонсорски договори. В Топ 5 има двама играчи от Голдън Стейт, а най-добре платеният европеец в Лигата е Янис Андетокумбо от Милуоки. Той взима 43,2 млн. долара годишно. 24,2 млн. долара е заплатата му, останалите 19 млн. от спонсорски договори. През 2017 г. той подписа солидно споразумение с Найк. Класацията, разбира се, е оглавена от Леброн Джеймс с общо 88,7 млн. долара. Краля е начело в списъка за пета поредна година, а 53 млн. долара печели от реклами", разказа още Коларов.

На 17 февруари в Шарлът, Северна Каролина, ще се проведе Мачът на звездите. "Това е 68-то издание на шоуто. Шарлът не е бил домакин на събитието от 1991 г., когато отборът на Изтока побеждава Запада със 116:114. Легендарният Чарлс Баркли печели приза за най-полезен играч. Сега за последен път като съотборници ще видим Дуейн Уейд и Джеймс. Двамата играха рамо до рамо години наред в Маями и Кливланд. Капитан на другия отбор е Янис Андетокумбо. Там ще се подвизава Стеф Къри", допълни гостът.

Вижте видео с целия разговор тук!