Нов удар се стовари върху Кубрат Пулев. Както е известно, Кобрата нокаутира Богдан Дину, след което целуна репортерката Джени Суши, което предизвика невиждан скандал в САЩ. Сега Пулев може да се прости и с победата си над Дину, след като румънецът обжалва резултата пред Калифорнийска атлетическа комисия, която преди дни отне лиценза на Кубрат.

Причината е случилото се в седмия рунд, в който след два нокдауна дойде и нокаутът. Жалбата на Дину е заради нечистия удар, който получи в гърба, след първия нокдаун.

Тогава действително ситуацията бе драматична, тъй като съществуваше вариант, при който Дину да обяви, че не е в състояние да продължи и Пулев да бъде дисквалифициран. Съдията на ринга Раул Кайс-младши даде пет минути за възстановяване на Дину, както и наказателна точка на Кобрата, но решението му бе, че ударът е бил неволен.

Така той обяви на съдиите на масата, че ако Дину не може да продължи, то ще бъде взет резултатът по точки до този момент. Именно в този момент румънецът изведнъж се съвзе и продължи двубоя, който Кобрата приключи малко след това.

Сега обаче румънецът и неговият екип са взели решение да опитат да използват ситуацията, за да обжалват крайния резултат в мача. "След двубоя седнах с Дину и неговия екип и се свързахме с калифорнийската комисия, официално внесохме жалба и изискахме изслушване пред комисията на Калифорния", обяви промоутърът на Дину Грег Коен, цитиран от "Гонг".

Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че жалбата ще бъде разглеждана на следващото заседание, което е насрочено за средата на май. На него ще бъде разискван и друг въпрос, свързан с Пулев - скандалът с Джени Суши. Заради него българинът ще трябва да говори пред комисията.  "Не трябва да идва. Просто ще остане наказан, ако не го направи", допълва Фостър.

Галерия на Джени Суши