От няколко месеца в света на тениса се появи мнението, че Григор Димитров и треньорът му Роджър Рашийд трябва да се разделят, за да тръгне кариерата на нашето момче нагоре към световния връх.

Причината за тези слухове стана неособено доброто начало за сезона на първата ни ракета в мъжкия тенис.

Нужен ли е нов треньор на Гришо? В "Сблъсък" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов от Dnes.bg.
 
Време е за още повече работа, не за смяна на треньора

Красимир Ангелов, Dnes.bg

"Резултатите на Димитров определено би трябвало да бъдат по-добри. Всички останахме с впечатлението, че той изгради солидна основа през миналия сезон. Да не би пък да предстои промяна в екипа му?", написа в началото на април Кристофър Клари от "Ню Йорк таймс".

Въпреки призивите обаче, едва ли по средата на активния сезон Гришо има нужда от промяна. По-скоро в момента на него му е необходимо време за още повече работа със сегашния му треньор - австралиеца Роджър Рашийд. Че Григор Димитров има огромен потенциал надали някой се съмнява.

Въпросът е как може той да го развие по възможно най-добрия начин, за бъде постоянен и реален претендент за титлата от всеки един турнир в календара. Защото през изминалия сезон Григор успя да пробие в Топ 10, но изглежда, че все още нещо малко му липсва, за да продължи да се изкачва нагоре.

А за да го направи, той трябва да продължи да работи здраво с треньора си и да върви стъпка по стъпка към върха. Защото с неговите способности всичко е въпрос на време. Самият Роджър Рашийд призна в свое интервю преди седмица, че този сезон е по-различен от предишния, в който Григор се изкачи от №30 до челната десетка.

И то основно, защото очакванията към него са по-големи. Гришо вече е фаворит, но трябва да продължава да подобрява и развива играта си и така с нови победи да заеме още по-добро място в ранглистата. А с треньор като Роджър Рашийд това може да се случи.

Гришо има нужда от свежа треньорска кръв

Александър Попов, Dnes.bg

От няколко месеца насам слуховете, че Григор Димитров и треньорът му Роджър Рашийд ще се разделят, набират сила. Те се засилват по време на турнири като "Мастърс"-а в Монте Карло, където Рашийд липсваше, или на мача му срещу Вавринка в Мадрид в средата на седмицата, когато Роджър сякаш беше не треньор, а агент под прикритие.

Явно има някакво напрежение, а какъв ще бъде краят е трудно да се предвиди. Факт е обаче, че с този треньор Григор достигна апогея си. За съжаление този апогей си остана в миналата година. През тази българският тенисист не е толкова убедителен, не е спечелил и турнир до този момент.

А по това време на 2014-та всички българи се радвахме на негови две титли. Чупеше рекорд след рекорд, а всички тайно си мечтаехме да върви с този темп и да го видим поне в тройката на световната класация. Вместо това 2015-та се засуши, формата на Димитров падна, за фурор по кортовете и дума не може да става.

И трябва да се търси промяна. А името на тази промяна се казва Роджър Рашийд. Австралиецът е един от най-уважаваните специалисти в световния тенис, работил е с Гаел Монфис, Цонга, Лейтън Хюит. Но сякаш не успя да поведе Григор към върха.

Там където го виждат специалистите и голяма част от големите имена сред тенисистите. Дано "Бейби Фед" не си остане само като талантът, който не се разгърна докрай. Естествено, той самият трябва също да го желае силно...

Важен е и Вашият глас в сблъсъка