Цветана Пиронкова ще играе срещу Белинда Бенчич в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Представителката на Швейцария е на 18 години и до момента няма титли от турнири на WТА.

Парите, спечелени от нея от наградни фондове, е над един милион долара. Бенчич е висока 175 сантиметра и играе с дясната ръка. Българката има гарантирани 10 точки за световната ранглиста и 29 хиляди паунда от наградния фонд.

Пловдивчанката ще се изправи срещу Виталия Дятченко (Русия) или Ана-Лена Фридзам (Германия) във втория кръг на Уимбълдън, ако победи Белинда Бенчич. Пиронкова и Бенчич не са играе една срещу друга до момента.

Сесил Каратанчева пък ще играе срещу Силвия Солер-Еспиноса в първия кръг на Уимбълдън. Испанката е на 102-о място в световната ранглиста и няма титли на WТА в кариерата си.

27-годишната Солер-Еспиноса е висока 169 сантиметра и е спечелила над 1.6 милиона долара от наградни фондове.

Каратанчева има гарантирани 10 точки а световната ранглиста и 29 хиляди лири от наградния фонд за участието си в първия кръг в Лондон.

Във втория кръг на Уимбълдън българката ще играе срещу Тимеа Бачински (Швейцария) или Юлия Гьоргес от Германия, ако победи срещу Солер-Еспиноса.

До момента Сесил Каратанчева е със само една победа в четирите си двубоя с испанската тенисистка.