Бившият номер 3 в световната ранглиста по тенис Милош Раонич (Канада) направи неуспешно завръщане на корта след дълго отсъствие заради контузия.

Шампионът от 2016 година Раонич отпадна във втория кръг на турнира в австралийския град Бризбън след поражение с 4:6, 4:6 от участващия с "уайлд кард" представител на домакините Алекс дьо Мино.

Четвъртият в схемата канадец почиваше в първия кръг. Той не беше играл от началото на октомври, когато получи травма на прасеца в Токио. През изминалия сезон той също така беше принуден да пропусне пет големи турнира заради разкъсване на мускул на бедрото и операция на китката на ръката, а заради здравословните проблеми през 2017 година той се свлече до 24-ото място в класацията на АТП.

Раонич нямаше много поводи за радост в първия си мач след 3-месечно отсъствие. Той допусна ранен пробив в третия гейм, а след това 18-годишният Дьо Мино запази аванса си до края на първия сет.

Тийнейджърът, 208-и в световната ранглиста, набързо дръпна с 5:2 във втората част и това се оказа достатъчно за най-значимата победа в кариерата си.

Австралийският младок ще играе на четвъртфиналите срещу квалификанта Майкъл Мо, който елиминира осмия в схемата Миша Зверев (Германия) с 6:2, 5:7, 6:4.

Друг австралиец Ник Кириос също достигна до четвъртфиналите след обрат над сънародника си Матю Ебдън с 6:7(3), 7:6 (5), 6:2.

Кириос имаше проблеми с лявото коляно, но въпреки трудностите в придвижването, успя да стигне до успеха.

Следващият съперник на австралиеца ще бъде финалиста от 2012 година Александър Долгополов (Украйна), който се справи Без проблеми с Орасио Себайос (Аржентина) с 6:1, 6:2.