Григор Димитров бра голям срам срещу американския анонимник и квалификант МакДоналд Макензи и се измъчи до пределна степен срещу него във втория кръг на Australian Open, но все пак победи след 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6.

Срещата между двамата продължи 3 часа и 30 минути, а евентуална загуба от световния 186 щеше да бъде голям шамар за Григор. Още повече, че неговият противник никога не е печелил мач от основната схема на ATP турнир.

Като цяло играта на българина изобщо не вървеше и той действаше посредствено на корта. 

В следващия кръг той ще се изправи срещу друг младок в лицето на руснака Андрей Рубльов, като двамата имат и стари сметки за уреждане помежду си.

Първият сет на мача бе решен от един единствен пробив в полза на Макензи, който падна в третия гейм, а до края на него нямаше повече такива. 

Във втория сет Григор проби на два пъти - в шестия и осмия гейм, а в третия изоставаше с пробив в петия гейм, който върна моментално.

След това проби в заключителния десети гейм и така се стигна до кошмарния за българина четвърти сет. В него той не взе нито гейм и отнесе "геврек" (сет на 0 в полза на противника), като бе пробит на три пъти.

Все пак в петия сет нашенецът сервираше добре и стигна до шанс за пробив от който в крайна сметка се възползва.Това стана в последния гейм от него - за 8:6.