Григор Димитров сензационно отпадна на 1/4-финалите на Australian Open, след като бе победен от своя абонат Кайл Едмънд, който стигна до успеха след 6:4, 3:6, 6:3, 6:4.

Преди този мач нашенецът имаше два успеха над британеца и дори го победи в Бризбейн, но този път не успя да се справи с очакванията за задължителен успех и в крайна сметка бе губещият.

По този начин българинът ще загуби и точки за ранглистата, след като игра 1/2-финал в турнира преди година. Едмънд от своя страна пък ще срещне Рафаел Надал или Марин Чилич в спор за място в следващата фаза.

В първия сет британецът поведе с пробив още в първия гейм, който обаче бе върнат от нашенеца в шестия гейм за 3:3. В деветия гейм обаче българинът отново бе пробит, а в следващия гейм пропиля три шанса за връщане на пробива и в крайна сметка загуби сета.

Вторият сет бе решен след един единствен пробив в полза на хасковлията, който стана факт във втория гейм. Третата част бе решена също след един единствен пробив, който бе в полза на британеца и стана факт в осмия гейм.

Четвъртият сет започна отлично за Едмънд и той проби в петия гейм.  Нашето момче съумя да върне пробива, но бе пробит отново в деветия гейм.  В крайна сметка британецът си взе най-важното подаване и така спечели и самия мач.