28-ият в световната ранглиста по тенис Жил Мюлер (Люксембург) направи открит урок с националните отбори на България за момичета и момчета до 12 и до 14 години. 

34-годишният Мюлер, който има две титли и осем финала в турнирите на АТП, раздаде и автографи на всички малчугани, които се изправиха срещу него на централния корт в зала "Арена Армеец", като част от програмата на турнира DIEMA XTRA Sofia Open.

Участниците в демонстрацията са част от програмата "3Т-тенис, тийм, талант", която организира редица турнири в Европа на най-добрите състезатели до 12 и до 14 години, като във всяка възраст се сформират два национални отбора.

През 2017 година младите тенис надежди на България спечелиха общо 21 титли от престижните международни турнири, на които участваха по програмата "3Т". 10 от тях са на сингъл, а останалите - на двойки. Освен това те спечелиха още 5 трофея от "утешителни турнири", а в други 12 случая играха на финали. 

При 14-годишните Дария Радулова заслужи две титли на сингъл от турнири по проекта, а в края на сезона взе бронзов медал на "Ориндж боул" в САЩ, световно индивидуално първенство за юноши и девойки, и игра на Мастърса за своята възраст в Реджо Карабрия (Италия), където се класира пета.

С две титли на сингъл и един загубен финал през годината може да се похвали и Пьотр Нестеров. Той влезе и в първите 8 на Европейското индивидуално първенство. 

Две титли за "Б" отбора до 14 години донесе и Катерина Димитрова. Тя и Динко Динев бяха единствените тенисисти, които участваха в проекта и през двете му години, благодарение на квотата за най-добрите 13-годишни. 

При по-малките Росица Денчева спечели международния турнир в Добрич, а преди това триумфира и на считания за най-силен турнир по тенис в света за момичета и момчета до 10 години "Смриква Боул" в Хърватия.

В специалист по достигане до финалите пък се превърна Адрияно Дженев, който игра за трофея на цели три турнира по проекта "3Т".

На първи корт в тренировъчната зала на "Арена Армеец" открит урок с деца пък проведоха българските национали за купа "Дейвис" Александър Лазов и Александър Лазаров.