Бившата номер 1 в света Серина Уилямс се завърна на корта със загуба, но САЩ се класира за полуфиналите на "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис. Уилямс изигра първия си официален мач след малко повече от година, макар и на двойки. Заедно със сестра си Винъс двете загубиха с 2:6, 3:6 от холандките Лесли Керкхове и Деми Схуурс.

Американките, които защитават титлата си в турнира от миналия сезон, вече имаха непреодолим аванс от 3:0 победи, така че двубоят при дуетите беше без съществено значение. На полуфиналите САЩ ще гостува на Франция на 21 и 22 април.

"Чувствам се по-добре, отколкото представях. Мисля, че съм на прав път. Не знаех какво да очаквам. Затова ми не струва, че се справих добре. Не мислех, че сервисите ми ще бъдат толкова силни, въпреки че доста от тях не бяха в целта. Искам отново да си върна топ формата и да побеждавам. Не е в природата ми да си поставям ниски цели. Това няма как да стане", коментира 36-годишната Серина Уилямс, която записа първи мач от спечелената титла на Откритото първенство на Австралия през януари миналата година.

Тя в последствие обяви, че е бременна, през септември роди, а през ноември поднови тренировки, но отказа да защитава титлата си в Мелбърн през миналия месец заради незадоволителна физически форма.