Най-добрият български тенисист Григор Димитров е готов да тръгне на война, за да спечели титлата на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс.

Димитров е поставен под номер 3 в надпреварата, в която никога досега в шестте си участия не е преминавал третия кръг.

През миналия сезон той отпадна от представителя на домакините Джак Сок (САЩ) в три сета, след като пропиля четири мачбола, но през ноември взе сладък реванш от американеца на полуфиналите на финалния турнир на АТП в Лондон, в който в последствие взе и титлата, за да се утвърди в топ 4 на световната ранглиста. 

"Най-накрая тялото ми започна да разбира. Станах по-постоянен. Не бих казал, че искам да бъда в мир със себе си. Поне не сега. Аз съм само на 26. Това е война. Шегата настрана, но в момента съм в позиция, в която мога да изисквам от себе си да достигна границите на възможностите си на и извън корта", коментира Димитров. 

"Когато изляза на корта, искам да се раздавам на максимум, когато отида във фитнеса, искам да давам всичко от себе си. Желанието ми е това да продължи. Започнах тренировките за новия сезон малко по-рано.

Целта ми беше да се представя добре в Австралия. Резултатите не бяха лоши, но не бяха и това, което очаквах. Мисля, че просто трябва да запазя нагласата си. Всичко сега изглежда върни в правилната посока.

Обичам напрежението. Искам повече и повече. Понякога хората около мен трудно поддържат моето темпо. Едно от нещата, които научих през 2017 година е как да почивам. Все още не съм много добър в това, но се старая да го постигна", допълни той.