Григор Димитров ще стартира утре сутринта българско време участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 7,97 милиона долара.

В първия кръг в схемата на двойки Димитров и Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) ще играят не преди 4.00 часа на корт 2 срещу испанците Фелисиано Лопес и Марк Лопес 

За последно българинът и аржентинецът играха заедно на турнира "Мастърс" в Монреал през август миналата година, когато стартираха с успех над Райън Харисън (САЩ) и Майкъл Винъс (Нова Зеландия) с 6:3, 6:2, но във втория кръг отпаднаха от близнаците Боб и Майк Брайън (САЩ) с 3:6, 5:7. 

26-годишният е поставен под номер 3 в основната схема на сингъл и започва директно от втория кръг. В него той ще срещне 34-годишния Фернандо Вердаско (Испания).

Вердаско, 49-и в световната ранглиста в момента, има 7 титли в кариерата си и е достигал до седмото място в класацията на АТП.

Двамата са играли три пъти, като Димитров води с 2:1 победи. За последно те се срещнаха на клей в Монте Карло през 2015 година, когато българинът спечели с 6:4, 4:6, 6:4.