Испанецът Рафаел Надал спечели за 11-и път титлата на турнира на червени кортове в Барселона с награден фонд 2,51 милиона долара. Водачът в схемата Надал разгроми на финала Стефанос Циципас от Гърция с 6:2, 6:1 за 78 минути. Испанецът нямаше никакви проблеми в мача, в който направи пет пробива от десет възможности.

Рафаел Надал спечели трофея без загубен сет и записа 401-а победа в кариерата си на клей. Той завоюва рекордна 11-а титла в Барселона, 55-а на червено и общо 77-а в кариерата си, с която да се изравни с друга легенда Джон Макенроу (САЩ).

Освен това испанецът записа серия от 46 поредни спечелени сета на червено и 19-и пореден успех на клей. След триумфа Надал ще запази и първото място в световната ранглиста.

19-годишният Циципас игра за първи път в кариерата си на финал на турнир на АТП. Той е и първият грък, който достига до спора за титлата на турнир от такъв ранг след Николас Калогеропулос през 1973 година. Освен това той ще стане първият гръцки състезател в топ 50 на световната ранглиста, след като в понеделник ще се изкачи до 44-о място.