Григор Димитров приключи участието си на "Мастърс" турнира в Мадрид още на старта. Българинът допусна поражение с 5:7, 6:3, 3:6 от бившия №3 в света Милош Раонич. Това бе втора загуба за Димитров от шест мача срещу Раонич и първа от 2011-та година насам, когато беше първата им среща. 

Сблъсъкът в Мадрид бе първи между двамата на червени кортове. Гришо не успя да изравни постижението си от миналата година, когато достигна до трети кръг в испанската столица. В следващия кръг световният №24 Раонич ще се изправи срещу своя сънародник Денис Шаповалов, който по-рано днес надигра Беноа Пер в три сета. 

Пред погледите на десетки българи, които бурно подкрепяха Димитров, двамата размениха по два гейма в началото на двубоя, а в петия гейм Григор се измъкна от положение 0:40 при подаването си. Последваха равностойни минути и качествен начален удар и от двамата.  За съжаление при 5:5 Григор изигра слаб гейм, допусна няколко грешки и даде две точки за пробив на съперника. Раонич пропусна първата възможност, но при втората спечели разиграването и дръпна в ключов момент от сета, който малко по-късно приключи в негова полза.

Гришо не се поддаде на разочарованието и започна втората част с гейм на 0, а същото стори и Раонич. Димитров отново поведе за 2:1, а в четвърти гейм стигна до две точки за пробив и още при първия опит свали топката неспасяемо в краката на Раонич, който се опита да навлезе дълбоко към мрежата, пише tennis24.bg.  Последва оспорван пети гейм, в който Раонич стигна до равенство от 15:40, но в крайна сметка Гришо се справи и затвърди. При 4:2 Раонич се добра до две точки за връщане на пробива, но с два мощни сервиса българинът се спаси, а после взе подаването си. Малко по-късно, не без битка от страна на канадеца, Димитров все пак затвори частта в своя полза и изравни резултата в сетовете. 

Решителният трети сет започна с разменени геймове и без точки за пробив до 3:3, когато Димитров първи имаше един шанс да вземе подаването на съперника си, но Раонич се справи. За съжаление в следващия гейм канадецът на свой ред се добра 40:30 в подаването на Гришо, българинът се спаси, но веднага след това даде втори шанс и този път скритият мачбол беше реализиран от Раонич. Малко по-късно, след точно два часа на "Аранча Санчес", канадецът затвори мача в своя полза. 

Димитров откри кампанията си на клей с достигане до полуфинал в Монте Карло, където загуби от бъдещия шампион Рафаел Надал. Последва участие в Барселона, където българинът отстъпи на четвъртфинал на Пабло Кареньо Буста. Следващият турнир в програмата на Гришо е петия за годината "Мастърс" - този в италианската столица Рим, който стартира на 13 май.