Руската тенисистка Мария Шарапова не скри вълнението си от днешната тренировка, която проведе с един от най-успешните играчи в историята Рафаел Надал, сдал първото място в мъжката ранглиста.

В момента испанецът е в италианската столица Рим, където ще участва на турнира от сериите "Мастърс". Бившата партньорка на Григор Димитров публикува в Туитър видео от тренировката и написа: "Две минути на корта с Най-великия за всички времена. Бях много нервна". Все пак е за отбелязване, че Маша спечели дългото разиграване, което е избрала да публикува на профила си.


В същото време стана ясно, че Надал ще даде старт на легендарното автомобилно състезание "24 часа на Льо Ман" на 16 юни тази година, съобщиха организаторите. Испанецът има 16 титли от Големия Шлем в кариерата си и е спечелил общо 77 трофея.

През миналата година старт на състезанието даде шефът на Формула 1 Чейз Кери, а в последните години тази чест са имало същи актьорът Брад Пит и пилотът от Формула 1 Фернандо Алонсо, който тази година ще участва за първи път в надпреварата с "Тойота".

"Франция ще бъде в светлината на прожекторите на спортния свят през юни с "Ролан Гарос" и с "24 часа на Льо Ман". Тази година ще имам честта да дам началото на едно от най-великите автомобилни състезания в света", заяви Рафаел Надал.