Рафаел Надал, който в неделя триумфира за рекорден 11-и път на "Ролан Гарос", заяви, че е изненадан, че продължава да печели титли от Големия шлем на 32-годишна възраст.

"Ако трябва да бъда честен, преди си мислех, че на 32 вече ще съм се отказал от тениса и ще имам семейство", коментира испанецът в интервю за "Марка".

Надал също така призна, че не е очаквал той и големият му швейцарски съперник Роджър Федерер, който през август ще навърши 37 години, да продължават да доминират в мъжкия тенис.

Двамата имаха проблеми с контузии, но в последните 18 месеца спечелиха всичките шест трофея от Големия шлем, а в момента Надал е номер 1 в света със 100 точки аванс пред втория Федерер.

Федерер победи Надал на финала на Откритото първенство на Австралия през януари 2017 година и сложи край на 5-годишна суша без титла от Шлема. Надал не успя да вземе "Мейджър" през 2015 и през 2016 година, но в последствие добави нови три към колекцията си.

"Изненадващо е, защото през 2017 година аз нямах титла от Шлема вече години, а той не беше печелил от 2012 година. Когато не си побеждавал толкова време, винаги се появява съмнението, че повече няма да успееш да спечелиш голям трофей", каза Надал.

Федерер има рекордните 20 титли от Шлема, а Надал е с три по-малко. "И аз бих искал да спечеля 20 трофея като него или дори повече, но не мисля за това сега. Все пак и 17 е невероятно постижение. Наслаждавам се на момента", коментира испанецът.