Лошото време в Североизточните американски щати в последните дни вече забави много програмата на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Потърпевш от това се оказа и Григор Димитров, чийто двубой от третия кръг на надпреварата срещу сърбина Новак Джокович беше прекъснат в началото на третия сет при резултат 6:2, 3:6, 1:2 заради дъжда.

Двамата ще трябва да доиграят мача си по-късно днес, след което победителят ще трябва да излезе и срещу канадеца Милош Раонич в четвъртфиналите. Това прекъсване на мача за почти 24 часа обаче може да се окаже и от полза за 27-годишния Димитров, който навлезе в дупка във втората половина на втория сет, а в последния изигран гейм на третия допусна и пробив.

Българинът, който е шампион в Синсинати през миналата година, започна отлично срещата и спечели първия сет с 6:2 след едва 30 минути игра. Димитров реализира пробив в третия гейм на мача и повтори упражнението в седмия, за да затвори без проблеми първата част.

Отлично за таланта от Хасково се развиваше и вторият сет, в който той реализира нов ранен пробив за 2:1. Тук някъде обаче и Джокович достигна обичайното си високо ниво на представяне. 13-кратният носител на титли от "Големия шлем" стана доста по-агресивен и взе инициативата в мача, което му се отплати с два бързи пробива и изравняване на резултата в сетовете.

Добрата игра на Джокович продължи и в началото на третия сет, когато той отново спечели подаването на съперника си, но в този момент заваля обилно над Синсинати и това принуди организаторите да прекратят срещата, която би трябвало да се доиграе във вечерните часове на днешния ден.