Мнението на Григор Димитров, изказано по време на интервюто му през миналата седмица относно турнира в София, е останало неразбрано.

Българският тенисист използва официалния си профил във фейсбук, за да подчертае, че е радостен от присъствието на родината си в календара на АТП, но в същото време иска и организирането на повече турнири от ранга Чалънджър в подкрепа на тенисистите от по-ниско ниво.

"Здравейте всички. След интервю, което дадох миналата седмица в България, искам да изясня моя коментар относно турнира София Оупън, защото очевидно не бях разбран правилно", пише Димитров.

"Радвам се, че има турнир от ранга АТП 250 в моята държава. Играх на него през 2017-а година и имах късмета да спечеля титлата, която е много скъпа за мен и е ценен момент от кариерата ми".

"Моят коментар бе свързан по-скоро към турнири на по-ниско ниво. Българската тенис федерация трябва да опита да организира повече турнири от ранга Чалънджър и ИТФ, за да подкрепя по-ниските нива на тенис в България", продължи българинът.

"Уважавам опитите на Dubai Duty Free да организира този турнир в София и им пожелавам успех през 2019-а и нататък. Надявам се в бъдеще да направим присъствието на тениса в България още по-осезаемо", завърши той.