Бившата лидерка в световната ранглиста Каролине Возняцки победи с 6:3, 6:4 хърватката Петра Мартич и се класира на финал в турнира по тенис за жени в Чарлстън. В него датчанката ще срещне американката Медисън Кийс, която пък надви Моника Пуиг от Пуерто Рико с 6:4, 6:0 във втория полуфинал, който бе прекъснат за повече от час заради дъжд.

"Просто съм доволна, че отново съм здрава. Това е най-важното нещо за мен. От доста време не бях стигала до последните мачове тук, но днес сервисът и ретурът ми бяха почти перфектни", каза поставената под номер 5 Возняцки, която спечели трофея на турнира в Южна Каролина, САЩ, преди цели осем години.

Возняцки, 13-а в ранглистата на УТА, спечели подаването на Мартич в началото на втория сет и поведе с 4:2, но хърватката изравни с пробив за 4:4. Тя обаче моментално загуби следващия си сервис-гейм и Возняцки я победи с първото разиграване за мача след час и 27 минути игра.

По този начин Возняцки остана с шест победи от шест мача срещу Мартич, която не е печелила сет срещу датчанката в кариерата си.

"Мислех, че съм близо до победата във втория сет, но много тенисистки се чувстват по подобен начин срещу Каролине и в крайна сметка губят. Просто е трудно да издържиш на нейното темпо", каза Мартич след полуфинала.