Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд от 6.5 милиона евро. В среща от първия кръг в испанската столица най-добрият български тенисист загуби с 6:7 (8), 6:7 (4) от американския квалификант Тейлър Фритц за 110 минути.

В първата част от двубоя двамата тенисисти размениха по един пробив, след което се стигна до решителен тайбрек. В него хасковлията поведе с 3:0, но допусна обрат до 8:10, въпреки че отрази два геймбола и на свой ред пропусна една точка да поведе в резултата.

Във втория гейм от втория сет 21-годишният американец постигна пробив и поведе с 3:0, но Димитров на свой ред спечели подаването на своя съперник и намали изоставането си до 3:4. Резултатът отново стана 6:6, а намиращият се на 57-мо място в световната ранглиста Фритц поведе с 5:2 в тайбрека, за да спечели със 7:4.

Това беше първи двубой между Григор Димитров и Тейлър Фритц. Представителят на САЩ ще се изправи срещу лидера в световната ранглиста Новак Джокович във втория кръг на турнира в Мадрид.