Гаел Монфис триумфира за трети път в Монпелие и вследствие на това изравни Ришар Гаске като най-титулуван тенисист в турнира. Топ поставеният състезател надигра Васек Поспишил на финала със 7-5 6-3.

Канадецът падна неприятно в началото на втората част, но въпреки това имаше своите шансове и пропиля четири брейкбола до 3-3.

Все пак 29-годишният играч няма как да не бъде доволен от представянето си през седмицата. След като през 2019 трябваше да се подложи на операция, която го изкара от кортовете за шест месеца и го свали до №248 в ранглистата, той отново игра на финал за пръв път от сезон 2014.

За Монфис пък това е общо девети трофей и първи за сезона. Макар вече да е на 33 години, La Monf си поставя високи цели за настоящата година, като ще опита да дебютира в топ 5.

„Да вляза в топ 5 е цел, голяма моя цел. Възможно е и затова се будя и тренирам всеки ден. Ако завърша годината в топ 10 също ще бъда много щастлив, защото е толкова трудно да го постигнеш“, заяви французинът, цитиран от tenniskafe.com.