Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн предизвика Мохамед Салах да направи още един такъв сезон, за да бъде поставен сред най-великите в историята на Висшата лига. 

Египтянинът вкара 32 гола, за да спечели Златната обувка, като постави рекорд от сезон с 38 мача. В същото време Кейн остана с 30, което е най-доброто му постижение в кариерата дотук, след  като в предишните 2 сезона имаше 25 и 29. 

"Страхотно е да има конкуренция и за Висшата лига е отлично да има двама играчи, стигнали границата от 30 гола. Моят цел бе да се подобря в сравнение с миналата кампания, така че съм доволен, че го направих и вкарах 30 гола" заяви Хари. 

"В същото време Мо се справи прекрасно и той заслужава Златната обувка. Аз очаквам съревнованието с него през новия сезон. Смятам, че трябва да си постоянен и да бъдеш на това ниво. Сега стигнат 30 гола и искам в следващите години да продължа да го правя". 

"Всеки футболист би искал да е постоянен и именно оттам идва разликата между добрия и великия играч. Мо се справи фантастично през този сезон, но ще видим дали и двамата ще можем да го направим отново" добави голмайсторът на лондончани. 

Тотнъм остана без трофей, като завърши трети, но за Кейн кампанията е добра. "Мисля, че сезонът бе добър за нас. Важно бе да се класираме за Шампионската лига заради новия ни стадион. На "Уембли" не бе лесно да се играе. Конкуренцията е сериозна, така че за нас да сме за трети път поред в топ 3 е брилянтно".