Още по темата

 

Експертът по футболни операции и комуникация Иън МакГари коментира ситуацията с удължаването на договора на Кристиан Ериксен с Тотнъм. Настоящото споразумение изтича в края на юни 2020 г.

Националът на Дания има още 17 месеца по договора си и вече е отхвърлил 3 предложения на клуба за нов такъв. Барселона вече се е свързала с представители на Ериксен за евентуална сделка, която би удвоила сегашната му заплата с около 67 000 лири повече на седмица.

"Полузащитникът вече е отказал на Тотнъм заплата от 110 хиляди лири на седмица. Той иска 150-200 хиляди. А при сегашния пазар, той струва всяка стотинка от тази сума.

Да, Барселона се интересува от това. Винаги си заслужава да си припомним и за Реал, който следи всички добри играчи. Байерн Мюнхен също се нуждае от креативен халф.

В случай на трансфер, Тотнъм няма да получи сумата, която би отговаряла на изискванията на Даниел Леви, защото той иска около 100 милиона евро. Но, като се има предвид срока на договора и възрастта на Ериксен, трябва да говорим за сума от 50-70 милиона евро. И това ще бъде кражбата на века", заяви МакГари.