Датският полузащитник Кристиан Ериксен тренира отделно от своите съотборници в Тотнъм преди контролата срещу Ювентус в Сингапур. Той е в последната година от професионалния си договор с английския клуб и медиите в страната спекулират, че халфът е трансферна цел на испанските колоси Реал Мадрид и Барселона.

През миналия месец датският национал заяви, че е готов за ново предизвикателство, но в момента просто лекува контузия. Мениджърът на отбора Маурисио Почетино обясни, че той е претърпял лека операция след загубата във финала на Шампионската лига срещу Ливърпул.

"Трудно ми е да говоря за него. Той претърпя лека операция след финала. Точно заради това и тренира самостоятелно. Имаше възможност и да остане в Лондон, но медицинският ни екип прецени, че той има шанс да играе. Точно заради това е тук", каза Почетино.

През миналата година имаше слухове за раздяла с аржентинския мениджър, а и той самият намекна, че тази възможност е била реална, ако Тотнъм беше спечелил Шампионската лига. Той призна, че за него ще бъде сбъдната мечта, ако някой ден поеме Реал Мадрид.

"Може би щеше да бъде съвсем различно, ако резултатът във финала също беше различен. Сезонът не завърши по желания от мен начин, а аз не съм човек, който бяга от проблемите и сложните ситуации. Обичам големите предизвикателства и изграждането на отбор. В случая обаче по-скоро трябва градим манталитет. Това ме мотивира", добави мениджърът.