Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино смята, че ръководството на английската Висша лига направи грешка, като съкрати летния трансферен прозорец. През този сезон в Англия възможностите за привличане на нови играчи бе преди първия кръг на първенството, в началото на август. В повечето европейски първенства прозорецът се затваря в края на август или началото на септември.

"Мисля, че Даниел Леви и много други сега разбират, че това е сериозна грешка. Надявам се проблемът да бъде решен през следващия сезон. Трябва да използваме същата схема като в останалата част на Европа, ако искаме да се състезаваме в европейската конкуренция. Участниците в Шампионската лига могат да ни създадат проблем и, разбира се, не съм много щастлив, че през останалите три седмици клубовете от Европа могат да отслабят нашия отбор", заяви Почетино пред "Sky Sports".

В дните, останали до септември, Реал Мадрид може да купи от Тотнъм Кристиан Ериксен, ако не успеете да подпишете Пол Погба в Манчестър Юнайтед. Ако това се случи, лондончани ще загубят лидера и няма да могат да му намерят заместник преди зимата. Трансферният прозорец в Испания се затваря на 2 септември.