Димитър Бербатов призова шефовете на един от тимовете в своята богата състезателна кариера Тотнъм да дадат шанс на мениджъра Жозе Моуриньо да се докаже.

Специалния замени Маурисио Почетино през ноември, а резултатите на „шпорите“ от Лондон се подобриха и те скъсиха разликата до четвъртия Челси от 12 на само една точка през февруари. Последваха проблеми за португалския специалист с контузии и Тотнъм изостана на 7 точки от „сините“. 

Португалецът беше съсипан от критики в медиите, а доста фенове на тима започнаха и да го ругаят из социалните мрежи.

„Моуриньо заслужава пълно уважение за свършеното досега. Той е в Тотнъм от няколко месеца, резултатите се подобриха, а също така отборът страда от редица контузени футболисти. Тотнъм бе слаб срещу Лайпциг и тотално беше надигран, но сериозно ли след един мач трябва да се искат оставки? Няма нужда от паника, тъй като вярвам, че пътят на Моу в Тотнъм ще е дълъг”, коментира Бербатов в традиционната си колонка за популярен букмейкър.

„Прекратяването на Висшата лига (б.р. заради пандемията от коронавирус) дава време на щаба на отбора да преосмисли своята стратегия и да върне част от футболистите обратно на терена. Преминаха през тежък период, но сега резултатите може да станат още по-добри. В края на краищата всичко зависи от футболистите. Няма значение колко яростно крещиш на тъчлинията, ако никой не те чува на терена”, продължи бившият нападател, който смени Тотнъм с Манчестър Юнайтед през 2008 година.

„Когато играеш една декада за даден отбор, който не печели нищо, тогава трябва да помислиш как може да си полезен на този отбор, ако останеш. Другият вариант е да се махнеш, за да печелиш медали. За Кейн е трудно решение, защото той е фен на Тотнъм. Като човек, който е правил голям трансфер, мога да ви кажа, че само играчът знае какви са приоритетите му”, сподели българинът относно спекулациите за бъдещето на голмайстора Хари Кейн.