Родните ни волейболисти се разминаха със златото на европейските игри в Баку.

Нашите момчета загубиха финала от Германия с 1:3 гейма (16:25, 18:25, 31:29, 21:25).

Българите се представиха доста добре в третия гейм и стигнаха с кански мъки до успеха в него, а освен това в четвъртия гейм по едно време вървяхме равностойно с германците и имаше надежди, че може да се стигне до пети такъв. 

В крайна сметка обаче успехът отиде в германците и нашите национали бяха принудени да се задоволят със среброто.

Kaкто е известно, България е с два волейболни отбора на практика през това лято, като основният е този на Пламен Константинов с който играем в Световната лига, а това на практика се води нещо като втори отбор, който е воден от Николай Желязков.

Последният разчиташе на много млади състезатели в Баку и повечето имена не бяха познати, но със сигурност силното представяне на волейболистите ни в азербайджанската столица ще помогне много за развитието на волейбола ни като цяло. 

Първият гейм бе доста по-силен за германците и те взеха солидна преднина още в началото, а при първото техническо прекъсване имаха аванс от 8:5 точки. Немците продължиха да играят по-добре и след грешка в аут на нашите резултатът набъбна доста в полза на Германия - 14:8.

Авансът на Германия стана и още по-сериозен - 16:9, а до края геймът просто се доиграваше.

Вторият гейм започна малко по-равностойно, а първото техническо прекъсване в него дойде при аванс от 8:6 за Германия, но след това немците стигнаха до по-сериозна преднина - 16:11.

Те запазиха аванса си на пет точки и при 22;17, а до края на гейма дадоха само още една точка на българите.

В третия гейм обаче България показа изумителен характер. Германия имаше аванс от 20:18 точки, но нашите изравниха на 21:21, а след това след голяма драма успяха и да спечелят частта с 31:29.

В четвъртия гейм България дръпна с 2:0, но германците обърнаха нещата в своя полза и дръпнаха с 14:11, а след това преднината им стана 20:15, като до края без проблеми затвориха мача.