Още по темата

 

Предстоящото световно първенство по волейбол за мъже през септември тази година ще бъде изпит за всички нас, който обаче съм сигурен, че ще вземем с отличен, за да имаме шансове да домакинстваме и други големи спортни събития. Това заяви в Русе Любо Ганев - член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол в присъствието на Данчо Лазаров - председател на Управителния съвет на БФВ, и на кмета на града Пламен Стоилов. 

Както е известно, Русе ще бъде домакин на сблъсъците от Група Б, в която са отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. Мачовете ще се играят между 12 и 18 септември.  Стоилов заяви, че досега Русе не е бил домакин на подобно грандиозно събитие, като градът ще бъде презентиран пред милиарди зрители. 

"Изказвам своята признателност към Данчо Лазаров и Любо Ганев за доверието към Русе", заяви Стоилов.  Той обясни, че с негова заповед е сформирана работна група, която да работи по подготовката за домакинството. 

"Ще направим така, че Русе през септември да бъде една от волейболните столици и събитието да се помни дълго време", заяви кметът.  По думите му с този форум градът прави още една крачка за превръщането му във волейболен център. 

Данчо Лазаров каза, че за първи път Световно първенство по волейбол ще се проведе в две държави. По думите му България е била домакин за последно на световно първенство по волейбол за мъже през 1970 година. 

Той заяви, че се надява националният ни отбор да се представи отлично и да играе във финалните срещи за разпределението на медалите в Италия.  Лазаров обясни, че на 19 юни тази година в Русе ще се състои и годишното събрание на Българската федерация по волейбол. 

По време на пресконференцията Любо Ганев показа купата за световното първенство, която предстои да бъде представена по атрактивен начин пред русенци и гости на града. Той каза още, че билетите за срещите в Русе ще са на достъпна цена. Отделно, БФВ ще отпусне около 10 000 безплатни билета за деца за мачовете, на които ще бъдат домакини Русе, Варна и София. 
Ганев коментира, че изискванията от страна на волейболните отбори са големи. 

"Сигурен съм, че между 12 и 18 септември всички хотели и места за настаняване ще бъдат пълни както в Русе, така и в региона", каза Ганев.  Той даде пример, че само около 1000 ще са хората, свързани непосредствено с волейбола, които ще пристигнат в крайдунавския град. Ганев коментира още, че има заявки и от волейболните федерации за организирано пътуване на фенове.