Звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов ще пропусне световното първенство през септември. Диагоналът на "Лубе" (Чивитанова) ще се подложи на операция на коляното и ще бъде извън игра около шест месеца, съобщава "24 часа".

Травмата на Соколов ще му попречи да участва и в новия турнир Лига на нациите, който започва в края на месеца. Световното първенство, което ще се проведе в България и Италия, е от 9 до 30 септември.

Преди няколко дни Соколов изигра много силен мач за своя "Лубе" във финала на Шампионската лига. Италианският тим отстъпи на "Зенит" (Казан), но българският волейболист реализира 29 точки и беше избран в идеалния отбор на финалната четворка.

Миналата седмица селекционерът на националния отбор Пламен Константинов обяви, че пред Соколов има няколко варианта и е много възможно той да не играе на световното.

"Добрата новина е, че Боян (Йорданов) е тук. (Николай) Учиков също е тук. Ще разчитаме и на тях", каза Константинов на въпрос какви са вариантите пред отбора, ако Соколов пропусне световното.