България отстъпи с 0:3 гейма (17:25, 15:25, 21:25) на Русия в среща от турнира по волейбол Лига на нациите, която се игра в зара Арена Армеец в столицата. Нашите претърпяха четвърто поражение в 6-ия кръг и към момента заемат 10-о място, докато Русия е на 4-а позиция. Снощи нашите момчета отстъпиха изненадващо на Австралия (0:3), която няма друга победа в Лигата.

Този път Константинов започна с Николай Учиков, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Алекс Грозданов. Националният треньор на България Пламен Константинов направи една промяна в стартовия състав и пусна като титуляр младия Алекс Грозданов, но европейските шампиони от 2017-а година нямаха никакви проблеми и спечелиха повече от убедително.

В първия гейм нашите поддържаха някакво равновесие до 4:6 и 6:8, след което гостите наложиха силов волейбол и буквално на парад стигнаха до 8:14. Въпреки смените на Константинов и прекъсванията, с които се опитваше да се намеси, нищо такова не се случи. Русия си поддържаше преднина от 5-6 точки. Влизането на Николай Пенчев също не даде посока на промяна, а Егор Клюка и Дмитрий Мусерски доведоха нещата до 17:24. След това неуспешна блокада на Георги Братоев изведе Русия напред- 0:1.

Втората част се разви по сходен начин- нашите поддържаха ниво до 4:5, след което грешки на нашата атака и ас на Игор Кобзар изведоха гостите до 4:8. Последният момент във втория гейм, който беше с надежда за Трикольорите дойде при 8:11 и 11:14. Константинов опита да спре развоя на събитията с прекъсване при 11:18. Но отново мощна атака на Егор Клюка и атака в аут на Розалин Пенчев оформиха крайното 15:25.

В началото на третия гейм на полето се появи Светослав Гоцев, който замени младия Грозданов и именно това даде някакви надежди в началото, но само за 2:1. След това руснаците обърнаха хода на мача и при първото прекъсване бяха напред с 8:5. Единчна блокада на Гоцев срещу Иля Власов намали пасива на нашите на 7:9, а също така точно изпълнение на Розалин Пенчев остави България в тази част- 14:17. Мощните начални удари, особено на Константин Бакун, направи създаваха паника при посрещането от нашите и те не успяха да се справят с този проблем. До края на частта българският отбор единствено успя да стои близо до противника с епизодични изяви на Валентин Братоев и Виктор Йосифов, но мачът беше за Русия- 25:21 и 3:0 гейма.

Изключително нисък процент на спечелени точки при блокада за българския отбор, а най-резултатен днес беше Николай Учиков с 10. По 5 добавиха Виктор Йосифов и Валентин Братоев. За Русия номер 1 се оказа Егор Клюка, който завърши с 16 точки.