Изказване на треньора на България Пламен Константинов след срещата между България и Канада от волейболната Лига на нациите, завършила 3:0 за домакините.

Пламен Константинов: "Мачът беше важен, най-вече, за да си повярват играчите, че в тази формация могат да играят добър волейбол. Най-интересното е, че този отбор играе по-добре навън отколкото вкъщи. Беше много важно днес да излезем от тази кризисна ситуация. Момчетата го направиха по най-добрия начин. Имаше, това което очаквах, освен желанието, емоциите и позитивното настроение вътре в игрището, имаше и тактическа дисциплина и организация на игра. Коренно разлика с вчера, за един ден хората не могат да се променят от трениране или нетрениране, значи проблемът ни е повече в главата. може би тежат донякъде очаквания на хората, заради домакинството на Световното първенство, и Големият плюс днес беше - първо - завръщането на Боян Йорданов, който е състезател, имащ много специална връзка с публиката.

Според мен това нещо той го пренесе и върху другите играчи. Казах на момчетата и те трябва да го разберат, че когато има някакви липси - примерно физически, технически, може да се компенсира с отборна игра и организация. Един добре организиран отбор винаги е сложен противник, може да не спечели, но винаги се играе трудно срещу него. Това нещо може да ти компенсира някои други недостатъци, въпросът е да вярваш в това и да го използваш. Надявам се момчетата да задържат за утре положителната емоция и енергия, пък и желанието. Бразилия е Бразилия, да не се заблуждаваме, независимо че са в сложна ситуация в групата. Едва ли са очаквали да загубят два мача тук, но забележете - губят с 2 точки разлика, значи губят с игра. Да не се заблуждаваме, че ще ни е лесно срещу Бразилия. За мен е по-важно да запазим стабилността в играта, не ме интересува толкова крайният резултат срещу Бразилия, колкото да запазим тази игра без големи сривове. Тодор Скримов е аут до края на лигата, надявам се за около месец да се възстанови"