Наполи разнебити с 4:1 Лацио на стадион "Сан Паоло" и записа вазжна победа в битката с Ювентус за шампионската титла.

Със спечелените три точки неаполитанците събраха 63 пункта и отново свалиха от върха торинци, които имат с точка по-малко. Лацио продължава да е на трета позиция.

Срещата започна отлично за гостите и те дръпнаха в резултата още в 4-ата минута, когато Де Фрай опъна мрежата на Наполи.

Това попадение обаче разяри домакините и те тотално оскубаха "орлите" след голове на Кайехон (44), Желински (56) и Мертенс (73), автогол пък си заби Уолъс (54).

По този начин Наполи и Ювентус ще продължат да водят люта битка за шампионската титла, след като торинци успяха да вземат ден по-рано трудна победа над Фиорентина. 


"Орлите" от Рим започнаха свирепо мача и успяха да клъвнат домакините още в 4-ата минута. Тогава Чиро Имобиле центрира в пеналта на Наполи, където Стефан де Фрай чукна леко топката и тя влетя в мреата на домакините.

Това попадение тотално разяри неаполитанци, които се хвърлиха в луди атаки и обсадиха римляните пред наказателното им поле.

Пропуските за Наполи обаче се заредиха един след друг, но в крайна сметка логичното се случи минута преди края на първото полувреме.

Жоржиньо пусна уникален пас към Хосе Мария Кайехон, който се откъсна зад защитата на Лацио и хладнокръвно вкара за 1:1.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор и това бе Наполи. Веднага след подновяването на играта Инсиние направи фрапантни пропуски, но все пак играч на гостите помогна на неаполитанци.

В 54-ата минута Уолъс си заби ефектен автогол и така домакините направиха пълен обрат. Две минути по-късно Желински отклони хитро топката и тя отново опъна мрежата на римляни за 3:1.

Наполи продължи да доминира и да мачка, като в 73-ата минута се стигна до нов гол. Тогава Пьотр Жилински изведе Дрис Мертенс и той без проблеми направи 4:1.

До края Наполи контролираше играта и заслужено си взе победата, с която отново свали Ювентус от първото място.

НАПОЛИ - ЛАЦИО 4:1

Голмайстори:

0:1 Де Фрай (4)
1:1 Кайехон (44)
2:1 Уолъс (54) авт.
3:1 Желински (56)
4:1 Мертенс (73)