Етър загуби преднина от три гола и завърши наравно 3:3 срещу Септември в първия пролетен мач от българската футболна Първа професионална лига.

Етър надигра тотално Септември през първото полувреме и вкара цели три гола, но можеше и повече. Аласана Мане финтира Асен Чандъров в 19-та минута и стреля силно към вратата на гостите, а след намесата на Янко Георгиев топката стигна до Даниел Младенов и той вкара с лекота за 1:0.

Иван Петков се разписа за 2:0 в 31-та минута след разбъркване в наказателното поле на Септември, а в секунди преди края на редовното време Велко Батрович вкара с глава след центриране на Георги Пашов.

Септември се събуди в началото на второто полувреме и върна бързо два гола. Мартин Тошев беше съборен от Пашов в наказателното поле и се разписа от дузпа в 58-та минута, а Крис Гади вкара красив гол с глава само четири по-късно и преднината на Етър беше стопена до едно попадение.

В 72-та минута Тошев се разписа за 3:3 след продължително разбъркване в наказателното поле на гостите и мачът завърши с равенство.

Равенството изпрати Септември на девето място с 24 точки и пред Локомотив Пловдив, а Етър има пет точки по-малко и е 11-и.