Дунав победи с 2:1 като гост Витоша Бистрица в последен двубой от 21-ия кръг в Първа професионална лига, а двете попадения в полза на русенци бяха реализирани от Васил Шопов. Първите минути на двубоя бяха изключително скучни, а след половин час игра гостите от Русе поведоха в резултата. Васил Шопов центрира отляво от фаул, топката премина през куп от играчи и влезе във вратата на домакините.

Шест минути по-късно новакът в елита можеше да изравни, но Ивайло Лазаров не успя да се възползва от създалата се ситуация и вратарят Мартин Луков и Мартин Ковачев се справиха със ситуацията.

В 42-ата минута Николай Христозов от домакините не успя да се разпише с глава, след като Даниел Пеев изпълни корнер и капитанът на "зелените" беше оставен непокрит в наказателното поле. 

В последните секунди на първата част Витоша изравни. Петко Цанков центрира по земя, топката достигна до Ивайло Лазаров, който отблизо изравни за 1:1, преодолявайки вратаря Луков.

В 57-ата минута удар на Кристиян Узунов срещна напречната греда на вратата на гостите и излезе в аут. Само три минути по-късно Шопов изпълни прецизно фаул и прехвърли построената стена, реализирайки втория и победен гол в полза на русенския отбор.

На тежкия терен домакините опитаха да достигнат до равенство и четири минути преди края влезлият като резерва Стефан Христов стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но топката излезе в ъглов удар. В 89-ата минута оставеният непокрит в наказателното поле нападател Григор Долапчиев не можа да нанесе точен удар с глава към вратата на Дунав.

В последните секунди на добавеното време гостите не успяха да реализират трети гол във вратата на Витоша. След този успех Дунав има актив от 17 точки на предпоследното 13-то място, докато домакините от Бистрица са последни в класирането със само 5 точки.

Витоша Бистрица - Дунав Русе 1:2

голмайстори: 0:1 Васил Шопов 30, 1:1 Ивайло Лазаров 45, 1:2 Васил Шопов 60

Витоша: Михаил Иванов, Румен Гьонов, Кристиан Узунов, Радко Мутафчийски, Михаил Петров, Петко Цанков, Николай Христозов, Даниел Пеев, Лъчезар Котев, Ивайло Лазаров (83-Стефан Христов), Григор Долапчиев

Дунав: Мартин Луков, Преслав Петров, Мартин Ковачев, Петър Патев, Христо Попадийн, Диян Димов, Красимир Станоев, Юлиан Ненов (64-Насим Зитуни), Васил Шопов (82-Мустафа Ндиае), Бирсент Карагарен, Димитър Георгиев (46-Луис Силва)