Борислав Михайлов отново бе преизбран за президент на БФС след категорична победа с 92% подкрепа на футболния конгрес, проведен в петък. Изборът обаче беше съпътстват с протести, скандали, обвинения в непрозрачност и "уговорени мачове" от страна на конкурентите за шефския пост - Ивайло Дражев и Любослав Пенев.

"Футболът е една чиста политика с всичките си мръсни игри. Виждаме какво става в парламента, виждаме какво става в държавата, виждаме какви конфликти има - е футболът да е оазис ли? Разбира се, че всичко рефлектира. Докато не се подкрепим едни други, няма да имаме успехи", каза бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов в студиото на "България сутрин".

Михов е на мнение, че в момента няма друга алтернатива на Борислав Михайлов за президент на БФС.

"Уважавам много Любослав Пенев като футболист, но когато говорим за ръководители - бъркаме много. Той не бе подготвен за този пост. Екипът му се държа много непрофесионално. Не можеш само да хулиш - кажи нещо добро и после надграждай", отбеляза бившият президент на БФС.

Той е категоричен, че няма как да застане зад човек като Любослав Пенев, който преди много години го е заплашвал с хора, за да се махне от поста си.

"Няма как такъв човек да говори за манипулиране на дадено събитие. Ако е по-способен, нека да застане начело на БФС, но не мисля, че ще се справи. Борислав Михайлов за тези 12 години в ръководството е научил много, но има още какво да учи", подчерта Валентин Михов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият президент на ПФЛ допълни, че станалото на футболния конгрес е истинска катастрофа за тези, който са жадни за власт.