България постигна трудна победа с 2:1 срещу Казахстан в контролна среща, която се игра в Будапеща. Отборът обаче показа, че изобщо не е в час и амбициите ни за класиране на Евро 2020 вероятно са прах в очите на многобройните фенове, които не са ни виждали на голям форум от 2004 година. 

Реално погледнато казахстанците играха по-добре в големи моменти от мача и нашите не заслужаваха особено успеха. 

Мачът бе с по-специален привкус заради факта, че Станимир Стоилов е селекционер на бившата съветска република.

Като цяло се получи доста скучен за гледане мач и без много голови положения прд двете врати.

Родните национали откриха чрез Ивелин Попов от дузпа в 23-ата минута, а в 55-ата казахстанците изравниха чрез Тунгишбаев. В 93-ата минута Бодуров донесе успеха на нашите. 


Срещата започна активно за нашите национали и те стигнаха до първа възможност чрез Манолев в 4-ата минута, след като опитният футболист засече центриране на Делев с глава. Топката обаче премина покрай вратата.

Казахстанците опитаха хитро да си спечелят дузпа. В 8-ата минута Сейдахмет падна сам в наказателното поле, но сигнал на рефера не последва.

В 17-ата минута Славчев пробва късмета си от дистанция, но ударът му бе доста неточен и нескопосан.

Все пак обаче в 22-ата минута след пробив на Манолев в наказателното поле се стигна до нарушение срещу него и нашите национали получиха правото да изпълнят дузпа.

Зад топката застана Попето, който минута след това успя да реализира след прекрасно изпълнение.

През следващите минути двата тима демонстрираха приятен футбол, но не последваха интересни положения.

В крайна сметка те се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 в полза на България.

Второто полувреме започно силно за бившата съветска република и в 51-ата минута Муртазаев разтресе напречната греда на българската врата.

В 55-ата минута Казахстан изравни, след като нашата защита не успя да изчисти топката и резервата Тунгишбаев от няколко метра я вкара във вратата.

Последваха скучни минути на терена в които не се случи нищо интересно пред двете врати.

Казахстан можеше да обърне мача, но Божиков се намеси доста добре и предотврати голов удар на Муртазаев десетина минути преди края на срещата.

В 93-ата минута Бодуров засече центриране на Делев с глава и донесе успеха на нашите.

България – Казахстан 2:1
1:0 Попов 23 дузпа
1:1 Тунгишбаев 5
2:1 Бодуров 90+3

БЪЛГАРИЯ: Илиев, Божиков, Бодуров, Стр. Попов, Панов (60 – Александров), Миланов (58 – Ради Кирилов), Костадинов, Славчев (61 – Райнов), Манолев (57 – Неделев), Делев , Ив. Попов (68 – Чочев)

КАЗАХСТАН: Плотников, Малий, Бейсебеков, Суюмбаев, Постников, Ислахман, Хижниченко, Зайнутдинов, Куат, Сейдахмет, Муртазаев