Италианската легенда Джанфранко Дзола смята, че няма нищо случайно в това, че "Скуадра Адзура" не се е класирала за Световното първенство в Русия през това лято. 

"Не класирането на националния отбор на Италия на Мондиал 2018 не е плод на случайността. В националния сега няма звезди. Мен често ме питат, защо в националния няма нови таланти. И обикновено отговарям: "Те не могат да се появят, тъй като просто няма такива. Освен Лоренцо Инсине и Симоне Варди".

Националният отбор може да бъде успешен само благодарение на развитието на юношеския и аматьорския футбол. Но аматьорския футбол в Италия умря преди десет години с настъпването на финансовата криза. А в юношеския в момента има много чуждестранни специалисти, които са заинтересовани не от подготовката на кадри за първите отбори, а за постигане на мимолетни успехи на своето ниво.

В момента отстъпваме не само на Германия, които критично погледнаха на своите недостатъци и направиха реформа след 2006 година, но и на Англия, където най-много пари се наливат не само в професионалния, но и в юношеския и детския футбол", каза Дзола.

Припомняме, че след провала в световните квалификации Джампиеро Вентура подаде оставка и на негово място дойде Луиджи Ди Биаджо, който ще изпълнява задълженията си до 20 май. Под негово ръководство "Скуадра Адзура" загуби от Аржентина с 2:0, а снощи направи 1:1 с Англия на "Уембли".