Легендата на Реал Мадрид и испанския футбол Икер Касияс стигна забележителните 1000 мача в кариерата си снощи. 

Това става срещу Белененсес в португалското първенство, но ветеранът не успя да се зарадва на постижението, тъй като неговият Порто шокиращо падна с 0:2. 

Световният шампион от 2010 все пак е вторият активен играч с подобно постижение след друг легендарен вратар – Джанлуиджи Буфон. 

Дебютирал за Реал през септември 1999 срещу Атлетик Билбао, сега Касияс е на 36 години и по всичко изглежда, че му остава още някой и друг сезон на вратата, така че броят на изиграните от него срещи може да се увеличи доста сериозно. 

Той има 833 срещи на клубно ниво, от които 725 за Реал, а освен това записа 167 мача с екипа на Испания, като в 121 от тях Ла Фурия постигна победи. С Кралския клуб Свети Икер спечели 18 трофея, с Испания стана и два пъти европейски шампион, а има и безброй индивидуални отличия. 

Неочакваното поражение на Порто обаче, което бе второ в последните 3 мача, може да остави Драконите без титла, тъй като те вече изостават с точка от Бенфика в битката за върха 6 кръга преди края, като след 2 седмици е прекият сблъсък на върха в Лисабон.