Локомотив Пловдив победи Славия с 3:0 в София и след успеха с 3:1 в първия мач като домакин се класира за финалните баражи за Лига Европа във втората осмица на българския футболен елит.

Двубоят беше без съществен заряд, тъй като "белите" вече си осигуриха квота за Евротурнирите, след като спечелиха купата на България преди четири дни.

Гостите поведоха в 26-ата минута, когато Первизджон Умарбаев с хубав удар от 20 метра преодоля Ивайло Василев.

Славия имаше отлична възможност да изравни в средата на второто полувреме, когато резервата Тони Иванов центрира по тревата от дясно към близката греда към непокрития Галин Иванов, който засече от ъгъла на малкия пеналт, но Антони Милина изби с крак.

В 82-ата минута Локомотив удвои аванса си. Симеон Райков центрира от фаул от ляво и Янко Ангелов от 5-6 метра с глава простреля Василев за 2:0.

Две минути по-късно Славия получи дузпа, след като Димитър Велковски повали Сашо Александров в наказателното поле. Милчо Ангелов стреля от бялата точка, но Милина изби в гредата и топката излезе в ъглов удар.

В последните секунди Анте Аралица направи 3:0. Той се възползва след неубедителна изява на Василев, който не прецени един удар почти от центъра на Райков и позволи топката да се удари в напречната греда, а резервата Аралица отблизо направи добавка.

Така Локомотив Пловдив ще играе срещу Черно море за седмото място в крайното класиране и за класиране за решаващия бараж а Лига Европа срещу третия в първата шестица. Славия остана на девето място в Първа лига.

Славия - Локомотив Пловдив - 0:3 (1:3 в първия мач)

голмайстори: 0:1 Первизджон Умарбаев 26, 0:2 Янко Ангелов 82, 0:3 Анте Аралица 90+1

Славия: Василев, Александров, Велков, Христов (46-Семерджиев), Шоколаров, Узунов, Карабельов, Галин Иванов (74-Филип Кръстев), Чунчуков (56-Тони Иванов), Милев, Милчо Ангелов

Локомотив Пловдив: Милина, Велковски, Езе, Везалов, Мухамед, Умарбаев (78-Главчев), Елитон, Янко Ангелов, Буна, Бакалов (58-Райков) , Михалевич (70-Аралица)