Наполи загуби титлата в Серия А в хотела, гледайки Ювентус, а не на терена, заяви Маурицио Сари. Според старши треньорът на неаполитанците, критичният момент в състезанието за титлата е дошъл преди две седмици, когато неговите играчи са гледали как Ювентус спечели срещу Интер с 3:2 с два гола в последните 5 минути.

"Трябваше да си легнем по-рано. Отборът страда от психологически удар поради начина, по който свърши мача Интер и Ювентус. Разочарован съм, че загубихме шампионата в хотел, а не на терена".

"Трябва да станем психически по-силни и по-малко чувствителни, но Серия А също трябва да се подобри. В последните 16 кръга, ние играхме след Ювентус на 14 пъти. Тъй като те спечелиха почти всички от тези мачове, това ни затрудни".

"Не мога да кажа, че Ювентус е най-добрият отбор и заслужава титлата, защото не съм ги гледал достатъчно често, но със сигурност са най-мощните по всякакъв начин. Аз дълбоко обичам града и феновете и тази нагласа никога няма да се промени, без значение как ще завърши историята", заяви Маурицио Сари.