Ботев Враца се завърна в елита на българското първенство след драматична победа над регионалния съперник Монтана с 2:1.

В мач от последния кръг на Втора лига врачани спечелиха драматично и завършиха на първо място в класирането, даващо право на директна промоция за Първа лига.

Петър Атанасов откри резултата в полза на Ботев в 22-а минута, но Йордан Йорданов попари домакините с изравнително попадение в 71-а минута. Пет минути преди края Деян Иванов реализира с глава и донесе скъпоценните три точки за Ботев Враца.

Преследвачите Локомотив София и Царско село също записаха победи в последния кръг, но останаха на точка след Ботев Враца и ще играят баражи за влизане в елита.

Локомотив София надигра Ботев Гълъбово с 3:2 като гост и остана на второ място в таблицата. Два гола за "железничарите" вкараха Александър Александров, а един добави Александър Горанов.

Царско село направи обрат срещу Черноморец Балчик и спечели с 2:1. Васил Калоянов откри за тима от Балчик, но с два гола на Георги Минчев домакините спечелиха победата.

Драма имаше и на дъното, където в директен сблъсък за оставане в групата Струмска слава победи Оборище Панагюрище с 3:1. Победата остави Струмска слава във втория ешалон, докато Оборище изпадна в Трета лига.

Заедно с Оборище към трета група потеглиха Марица, Созопол и Нефтохимик.