Витоша победи след обрат от 0:1 до 2:1 у дома състава на Дунав Русе в първия мач от новия сезон в Първа лига, който беше дебют за новия треньор на бистричани Росен Кирилов.

Още в четвъртата минута Ахмед Ахмедов вкара първия гол за новия сезон. Светослав Ковачев напредна стреля по земя, но вратарят Николай Георгиев не се намеси добре и намиращият се наблизо Ахмедов прати топката в мрежата.

В 15-ата минута Светослав Ковачев отново направи отличен пробив и пробва да стреля, но топката рикошира и попадна в Иван Коконов. Последва нов шут, но кълбото премина покрай гредата на Георгиев.  Шест минути преди почивката домакините бяха близо до изравняване, но удар с глава на Георги Купенов с глава попадна в тялото на Мартин Ковачев.

През второто полувреме Витоша направи пълен обрат в резултата. В 62-ата минута се стигна до дузпа в полза на домакините. Наско Милев открадна топката и навлезе в наказателното поле, като беше фаулиран от вратаря Станислав Антонов. Нападателят застана зад топката и хладнокръвно реализира удара от бялата точка. 

Само 120 секунди по-късно Стефан Христов направи резултата 2:1 с шут от наказателното поле след подаване отдясно на Георги Амзин.  В 67-ата минута изстрел на Даниел Кутев беше блокиран от защитата на "драконите".

Десет минути преди края на редовното време Радко Мутафчийски би опасно с глава, но топката премина на сантиметри от гредата и излезе в аут. В 82-ата минута удар с глава на Глаусио Силва срещна напречната греда на вратата на домакините и след това вратарят Николай Георгиев изби кълбото в корнер.

Четири минути след това далечен шут на Борислав Балджийски също се отби в гредата зад стража Георгиев. В добавеното време на срещата се стигна до изгонването на общо трима футболисти. Главният съдия Ивайло Стоянов отстрани от игра с червени картони Анти Рениа и Петков Цанков от Витоша, както и Красимир Станоев от Дунав заради спречкване.

Витоша Бистрица - Дунав Русе 2:1

Голмайстори: 0:1 Ахмед Ахмедов 4, 1:1 Наско Милев 62-дузпа, 2:1 Стефан Христов 64

червени картони: Анти Рениа (Витоша) 90, Петко Цанков (Витоша) 90, Красимир Станоев (Дунав) 90

Витоша: Николай Георгиев, Георги Амзин, Даниел Кутев (73-Четин Садула), Петко Цанков, Радко Мутафчийски, Анти Рениа, Михаил Петров (68-Кристиян Кочилов), Георги Купенов, Лъчезар Котев, Наско Милев, Стефан Христов (89-Венцислав Бонев)

Дунав: Станислав Антонов, Петър Патев, Божидар Васев, Мартин Ковачев, Георги Динков, Борислав Балджийски, Красимир Станоев, Иван Коконов (67-Глаусио Силва), Светослав Ковачев (82-Даниел Пехливанов), Бранимир Костадинов (60-Александър Александров), Ахмед Ахмедов