Славия загуби с 2:3 от Хайдук Сплит в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа и с общ резултат 2:4 отпадна от надпреварата.

Футболистите на треньора Златомир Загорчич предложиха всевъзможни емоции на феновете на националния стадион "Васил Левски". Ппривържениците станаха свидетели на 5 попадения, акции към двете врати, множество официални предупреждения и тежки сблъсъци във всяка точка от терена. 

Станко Юрич откри за хърватите след 25 минути игра, а Галин Иванов от дузпа изравни в края на първото полувреме. В началото на втората част гостите отново поведоха чрез Мийо Цакташ, който също бе точен от бялата точка. Георги Йомов изравни в 70-ата минута, но 4 преди края на срещата отново Цаткаш се разписа за крайното 2:3.

Славия приключва участието си в Европа с две победи над Илвес Тампере и две загуби от Хайдук.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В началото на мача нямаше опасности пред някоя от двете врати, въпреки че "белите" владееха повече топката, но така и не успяваха да притеснят вратаря на гостите Любич.

Хърватите успяха да поведат в резултата в 24-ата минута. Башич пое топката и центрира към Юрич, който с глава насочи в долния десен ъгъл и не остави шансове за Стергиакис.

След попадението футболистите на Хайдук концентрираха играта в средата на терена, където на няколко пъти и увеличиха грубите единоборства, които успяваха да прекъснат опитите на "белите" да се върнат в мача.

Хайдук взе инициативата и организира няколко атаки към противниковата врата, но "белите" успяваха да удържат офанзивата на гостите.

В края на първото полувреме домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Карабельов бе ритнат в наказателното поле. Галин Иванов се нагърби с отговорността и не сгреши от бялата точка, давайки надежда на столичани за нещо повече в мача.

През втората част "белите" започнаха да търсят втори гол по-упорито, но ентусиазмът им бе убит в 53-ата минута, когато хърватите също получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Карабельов. Мийо Цакташ бе безмилостен и направи резултата 1:2. 

В 64-ата минута Грешка на вратаря Любич позволи на Чунчуков да създаде нещо опасно. Футболистът обаче не успя да стигне достатъчно бързо до топката и опасността бе предотвратена.

В 70-ата минута "белите" отново изравниха. Центрирана топка намери Шоколаров, той овладя на гърди и шутира, но вратарят изби. След това обаче кълбото попадна в Георги Йомов, който с плътен удар изравни.

В 82-ата минута Милчо Ангелов бе близо до ново попадение. Футболистът засече топката след центриране отдясно, но от 7-8 метра би право във вратаря.

В 86-ата минута Центриране от пряк свободен удар намери главата на Цаткаш, който се разписва за втори и оформи крайния резултат. 

Славия - Хайдук 2:3

Голмайстори: Станко Юрич (24), Галин Иванов (45), Мийо Цакташ (54'д., 86'), Георги Йомов (70) 

Славия: Стергиакис, Велковски, Гамаков, Станисавлевич, Мартинов, Карабельов, Узунов, Иванов, Цветанов (Шоколаров 58'), Йомов, Чунчуков (Ангелов 71')
Треньор: Златомир Загорчич

Хайдук: Любич, Фомитшов, Лопес, Микулич, Юранович, Беширович (Юрич 6'), Бари (Вучур 77'), Цакташ, Гюрчо (Шего 65'), Башич, Саид
Треньор: Желко Копич

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Йомов, Мартинов, Чунчуков (Славия); Фомитшов, Микулич, Бари, Гамаков (Хайдук)