Григор Димитров показа изумителен характер и след много тежка битка се пребори за място на 1/4-финалите на силния "Мастърс" в Торонто след 7:6(1), 3:6, 7:6(4) над коравия американец Франсис Тиафо.


Срещата между двамата продължи 2 часа и 30 минути, а янкито затрудни максимално хасковлията и нашенецът трябваше да се потруди наистина много, за да стигне до крайния успех.

Това бе първа среща между двамата в тура. 

В първия сет Тиафо поведе с пробив в петия гейм, но последва моментален рибрейк. До края на частта двамата не се пробиха повече и се стигна до тайбрек в който българинът даде само точка на янкито.

Вторият сет бе решен след един единствен пробив за Тиафо в шестия гейм и американецът си задържа всички подавания до края, за да прати мача в трети решителен сет.

В него Тиафо дръпна с 2:0 след пробив в първия гейм, но Гришо успя да върне пробива моментално. До края на сета нашето момче спаси три точки за пробив при две от неговите подавания и докара нещата до тайбрек.

Макар да изоставаше с 1:3 и 2:4 в тайбрека българинът се окопити и след 7:4 точки го спечели. Той ще срещне в спор за 1/2-финалите Иля Ивашка или Кевин Андерсън, който игра финал на Уимбълдън.